26075 Black Crackle™

Kód: 26075
Značka: Zippo
735 Kč / ks 607,44 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
23.4.2024
Možnosti doručení

Zapalovač Zippo 26075 Black Crackle™ s povrchem Black Crackle™.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zapalovač Zippo 26075 Black Crackle™ s povrchem Black Crackle™.

Black Crackle™ je speciální povrchová úprava, kterou společnost Zippo používala v období druhé světové války ve formě nátěru jako ochrannou protikorozní vrstvu u všech tehdejších zapalovačů. Po vstupu USA do druhé světové války byla civilní průmyslová výroba výroba zasažena drastickým omezením a posléze úplným zastavením dodávek nedostatkových surovin a zejména vzácných kovů civilním firmám. Toto fatální omezení se týkalo také společnosti Zippo a jejich produktů. Všechny zapalovače vyrobené v tomto období byly vyrobeny pouze z čistého železa, které ovšem velmi rychle podléhalo korozi. Aby se absence nerezových materiálů kompenzovala, zapalovač byl pokryt právě tímto speciálním protikorozním nátěrem, který byl následně při vysokých teplotách tvrzen v peci.

V pozdější fázi 2. světové války byla kompletní produkce Zippo zapalovačů vykoupena pro vojenské účely americkými ozbrojenými silami a Zippo zapalovač, nahradivše neustále vlhnoucí zápalky, se stal vítanou taktickou pomůckou při plnění bojových misí a pomáhal na bojištích udržovat morálku.

Povrch zapalovačů Zippo s povrchem Black Crackle™ je ošetřen stejným způsobem jako u původních zapalovačů vyráběných za druhé světové války, nicméně jejich tělo je vyrobeno s použitím prvotřídních materiálů tak, aby zapalovač odpovídal dnešním kvalitativním standardům značky Zippo.

V originálním americkém katalogu je Zippo zapalovač 26075 Black Crackle™ rovněž označován jako Zippo #236.

Doplňkové parametry

Kategorie: Základní modely
Záruka: doživotní
Hmotnost: 0.091 kg
Tvar zapalovače: Klasický
Povrchová úprava: Black Crackle™
Typ zdobení: Bez zdobení

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: